Budite u trendu i nikako ne propuštajte jesenski Wine & Honey Stroll - ugodnu degustacijsku jesensku šetnju za vinoljupce kroz prirodne i povijesne ljepote Prodola, Filipane i Taškerovih Dvora u nedjelju 20. listopada.

Okupljanje kreće u 11 sati u Titovom parku s 88 lipa u Prodolu (Google Maps lokacija nasuprot Ville Lipa) gdje se ostavljaju vozila. Uzduž pet degustacijskih stanica kušati će se 15 sorti vina te 7 vrsta meda i medenica OPG-a Dubravac iz Raklja.  

Po tri vrste nagrađenih vinskih etiketa predstaviti će vinarije Šegota, Kalavojna, Memento Moris, Siljan i Diković. Povedite društvo i upoznajte lokalnu ponudu proizvođača destinacije Marčana, otkrijte čarobnu šumsku lokvu Ciganica, razgledajte crkvu sv. Filipa i Jakova te uživajte u seoskim vizurama 300 godina stare murve i krušne peći u Filipani, vinogradima, maslinicima i sačuvanim suhozidima.

Na zadnjoj degustacijskoj stanici, na imanju familije Diković kušati će se domaće kobasice s kapuzom, a za veselu atmosferu pobrinuti će se Dragan Radolović-Škico na harmonici.

Šetnja ide kružnom stazom mirnim krajolikom u dužini cca 7 km. Predviđeno trajanje degustacijske šetnje je 3-4 sata. Kotizacija po sudioniku iznosi 40€. Obvezne su prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 052 823 696, najkasnije do petka 18. listopada do 12 h ili do popunjenja grupe.

Degustacijsku šetnju organizira Turistička zajednica Općine Marčana u suradnji s lokalnim proizvođačima vina i meda, župnim dvorom, uz logističku podršku DVD-a Marčana. U slučaju kiše, manifestacija se odgađa za naknadni termin. (iPress)