Novih 175 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata, dok je u pulskoj bolnici umrlo pet osoba, što je najveći broj dnevno umrlih od početka pandemije, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Navodeći kako je tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 498 uzoraka briseva, iz stožera izvješćuju da se od jučer oporavilo 124 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi 69 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 56 osoba, a u respiracijskom centru 13 osoba, od toga sedmero na respiratoru.

U bolnici je tijekom jučerašnjeg dana umrlo pet pozitivnih osoba u dobi od 92, 90, 86, 81 i 68 godina s pridruženim kroničnim bolestima. 

"Broj umrlih u protekla 24 je veliko upozorenje svima i dokaz da virus ne posustaje. Stoga još jednom apeliramo na sve vlasnike i korisnike javnih prostora, trgovina, ugostiteljskih objekata te objekata i vozila javnog prijevoza da se rigorozno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera", poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. (iPress)