Budući da se i ovog vikenda očekuje pojačani promet zbog dolaska većeg broja turista, ali i putovanja naših građana koji odlaze na godišnje odmore, policija će provoditi pojačane aktivnosti u cilju povećanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Policijski službenici aktivnosti će poduzimati na svim važnijim cestovnim pravcima koji iz unutrašnjosti vode prema moru, kao i na prilazima većim turističkim središtima, a najveća pozornost posvetiti će se autocestama i važnijim državnim cestama.

U provođenje ovih aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, a maksimalno će se staviti u funkciju i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za nadzor brzine, uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, testeri za droge).
 
Tom prilikom, posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu koji „iskaču“ iz normalnog prometnog toka ili grubo krše prometne propise zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, odnosno čine prekršaje iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ – vožnja pod utjecajem alkohola, kretanje brzinama većima od dopuštenih, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela, ali i prekršajima motociklista, izvijestili su iz policije. (iPress)