Stranka Možemo! u utorak je predstavila nositelje izbornih lista za svih 11 izbornih jedinica u kojima izlaze na parlamentarne izbore, te pozvala građane da izađu na izbore jer će odrediti budući smjer razvoja zemlje.

U jedanaest izbornih jedinica imamo tri nositelja i osam nositeljica lista, to pokazuje da je pitanje rodne ravnopravnosti prihvaćeno u ukupnom članstvu, istaknula je koordinatorica Možemo! Sandra Benčić.

Za sve pozicije na listama, kako je pojasnila, Možemo! je održao predizbore što znači da se mogao kandidirati svaki član stranke kao i osoba koja nije član stranke, ali je uključena u njezin rad, nakon čega je provedeno glasanje i formirane rang list po zip modelu.

HDZ nema nijednu nositeljicu liste, a Most samo jednu, dodao je koordinator Možemo! Tomislav Tomašević.

Izborne liste Možemo! predvodit će Sandra Benčić (prva izborna jedinica), Danijela Dolenec (druga), Luka Korlaet (treća), Katarina Kruhonja (četvrta), Mira Anić (peta), Tomislav Tomašević (šesta), Draženka Polović (sedma), Dušica Radojčić (osma), Maja Šintić (deveta), Đuro Capor (deseta) i Elena Komarić (jedanaesta).

Možemo! čine ljudi koji su dosljedni, nepotkupljivi i koji se desetljećima bore za javni interes, naglasio je Tomašević.

Do svih kandidata na listama došli smo dogovorom i konsenzusom vodeći računa o zajedničkom interesu i sigurno nitko neće istupiti iz stranke ili govoriti da ih je netko prevario, kazao je.

Veselim se kampanji i slanju poruka građanima koje su to mjere i prioriteti koje želimo provesti kako bi Hrvatska 2028. bila onakva kakvu zamišljamo, poručila je Benčić i dodala kako očekuje ozbiljnu debatu o ekonomiji, ulaganjima u ljude, plaćama...

"Ovi izbori su referendumski na način hoćemo li krenuti u smjeru razvoja zemlje koji će nam dati osjećaj da u njoj želimo ostati i da je ona mjesto za našu djecu ili ćemo se prepustiti stihiji koju je HDZ stvorio u osam godina i dozvoliti da ostanemo bez najvrjednijeg resursa”, rekla je Benčić i izrazila nadu da će HDZ poslati na "duži godišnji odmor".

Iz Možemo poručili su i kako smatraju da bi kandidati za premijera trebali biti na listama u prvoj izbornoj jedinici.

Možemo planira predati svoje liste Državnom izbornom povjerenstvu u petak. 

Lista Možemo! za 8. izbornu jedinicu

Dušica Radojčić

Morena Lekan

Nebojša Zelič

Enna Peroš

Slaven Boljun

Iva Davorija

Hana Paleka

Miha Paus

Noel Mirković

Ana Fonović

Renato Stanković

Daniel Antunović

Dragan Družeta

Suzana Jašić