Nakon kišnog razdoblja čini se da će listopad u Istri sve do kraja mjeseca proteći u toplom i stabilnom vremenu u kojem će se uglavnom izmjenjivati sunce i oblaci uz prohladna jutra i večeri te dnevne temperature i više od 20-tak stupnjeva.

Za subotu DHMZ prognozira djelomice sunčano vrijeme prevladavat će u unutrašnjosti, u Gorskoj Hrvatskoj prolazno može biti više oblaka, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 16 do 21, u Dalmaciji i do 24 Celzijeva stupnja.

Na moru će biti pretežno vedro.

Vjetar na kopnu bit će većinom slab. Na Jadranu će umjerena bura, podno Velebita i jaka, oslabjeti i okrenuti sredinom dana na mjestimice umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak.

U nedjelju djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno. Uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj te na širem riječkom području uz povremeno više oblaka može pasti malo kiše. Najviše sunčana vremena bit će u Dalmaciji.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u višim predjelima i jak, a na moru i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu između 12 i 16 °C. Najviša dnevna većinom između 18 i 23 °C.

More je na još uvijek ugodnih 20 stupnjeva pa, ukoliko možete, ne propustite uživati u ovom vikendu i predstojećim danima ili obavite planirane radove na otvorenom. (iPress)