Velimir Tomašev (37), rukometni trener i igrač pulske Arene u ožujku 2016. u Puli je brutalnim premlaćivanjem unakazio lijepo lice tada 18-godišnje maturantice Rebecce Tančica, Dankinje s pulskom adresom.

Nakon nedavno okončanog drugostupanjskog sudskog postupka na Županijskom sudu u Splitu, Tomašev napokon ide u zatvor. Sudac županijskog suda u Splitu Neven Cambi, koji je 7. srpnja predsjedao sudskim vijećem, potvrdio je presudu Općinskog suda u Pazinu od 20. siječnja ove godine.

Tad je rukometaš proglašen krivim za kazneno djelo teške tjelesne ozljede te kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od godine i šest mjeseci. Naloženo mu je i da u cijelosti podmiri trošak kaznenog postupka. Splitski sud je odbacio žalbe Tomaševa i tužiteljstva, te potvrdio prvostupanjsku presudu.

Podsjetimo, rukometaš Velimir Tomašev, inače polubrat poznatog boksača Stipe Drviša, 20. ožujka 2016. oko 01.50 sati u Puli je bez ikakva razloga rukom snažno udario Rebeccu u glavu zbog čega je pala na tlo. Nastavio ju je tući pa je djevojka zadobila prijelom nosnih kostiju s pomakom, potres mozga, oguljotine po cijelom licu i više krvnih podljeva. Rukometaš je tada ozlijedio i mladića Arsena Pervića. Trener je sve negirao i tvrdio je da mu je tijekom naguravanja u parku netko skočio na leđa. Kasnije je, tvrdio je, saznao da je to bila Rebecca.

Zanimljiv je bio i naoko traljav tijek službenog postupka u ovom slučaju. Nakon prvog saslušanja u policiji Tomašev je pušten na slobodu. Slučaj je dospio u medije pa je hrvatska javnost ostala zgrožena.

Tek nakon desetak dana policija ga uhićuje. U pritvoru pulskog zatvora proveo je tek 10 dana.

Pušten je na slobodu plativši 50.000 kuna jamčevine. Čim je izašao iz pritvora njegov klub mu je ukinuo sve suspenzije pa je nasilni rukometaš, inače glavni trener u klubu, zaigrao na humanitarnoj utakmici, što je izazvalo negodovanje Puljana.

U presudi Županijskog suda u Splitu navodi se da će se navedenom kaznom jačati povjerenje građana u pravni poredak utemeljen na vladavini prava, utjecati na okrivljenika i sve druge da ne čine kaznena djela kroz jačanje svijesti o pogibeljnosti činjenja kaznenih djela, piše 24sata.