Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 15. siječnja 2021. ispitalo hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju, a koja su počinjena iz mržnje, te zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 53-godišnjak 13. prosinca 2020. u Umagu, zbog mržnje prema vjerskom opredjeljenju oštećenika (1946.), sa svog mobilnog telefona poslao mu poruku prijetećeg sadržaja koji se odnosio na oštećenika i oštećenikovu suprugu.

Osnovano se sumnja da je 13. siječnja 2021. u 18,30 sati, tijekom video konferencije pripadnika kršćanske vjerske zajednice kojoj pripadaju oštećenik i njegova supruga (1955.), neovlašteno ušao u online video konferenciju i pritom vrijeđao pripadnike te vjerske zajednice, nakon čega je, kad je bio isključen s video konferencije, došao na adresu stanovanja oštećenika i metalnom šipkom razbio staklo prozora dnevnog boravka u prizemlju.

Osnovano se sumnja da je potom ušao u unutrašnjost stana i napao oštećenike pri čemu su oni zadobili tjelesne ozljede.

Županijski sud u Puli je 15. siječnja 2021. prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

(iPress)