Tijekom produženog vikenda, od 12. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 26 prometnih nesreća, od čega deset nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 12 osoba, od kojih su četiri osobe teže ozlijeđene, a osam osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Osim trojice vozača motocikla koji su teže ozlijeđeni u prometnim nesrećama koje su sami skrivili, teže ozljede zadobila je i vozačica automobila koja je sletjela s ceste na labinskom području. U petak, 12. kolovoza oko 22.55 sati, 19-godišnja vozačica upravljala je automobilom Renault, pulske registracijske oznake, kojem je istekla prometna dozvola. Vozačica se kretala državnom cestom D-66 iz smjera Pule u smjeru Rijeke. Po izlasku iz oštrog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubila je nadzor nad vozilom prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je sletjela s ceste i udarila u stijene, a potom se automobil prevrnuo na bočnu stranu.

Vozačica je u nesreći teže ozlijeđena i zadržana u pulskoj bolnici, dok je njena 36-godišnja putnica zadobila lakše ozljede. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozačice će se pokrenuti prekršajni postupak.

Policija je također zaprimila obavijest iz pulske bolnice da je 14. kolovoza preminuo 61-godišnjak, koji je 4. kolovoza stradao u prometnoj nesreći kod Galižane. On je upravljao motociklom, a stradao je nakon što mu je 49-godišnji hrvatski državljanin s teretnim vozilom oduzeo prednost prolaska. (iPress)

Vezani tekst:

TEŠKO OZLIJEĐENI MOTOCIKLIST, MALOLJETNA VOZAČICA ROMOBILA, VOZAČI I SUVOZAČI AUTOMOBILA
Produženi vikend u Istri: Šest osoba teško stradalo u prometu