U petak, 20. siječnja oko 15.30 sati, izbio je požar dimnjaka u stanu u Keršovanijevoj ulici u Puli. Nakon intervencije pulskih vatrogasaca, utvrđeno je kako je požar izbio zbog neredovitog održavanja, odnosno utvrđeno je kako 70-godišnja vlasnica nije osigurala čišćenje dimnjaka tri godine. Policija će o događaju obavijestiti nadležni Odjel inspekcije Službe civilne zaštite Pazin.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da se dolaskom hladnijih dana i nižih temperatura zbog korištenja sustava grijanja povećava opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom.

Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati, i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, redoviti pregled potrebno je obaviti barem jednom godišnje, također od strane ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva. (iPress)