Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca koje sumnjiči da su počinili kaznena djela iskorištavanje djece za pornografiju.

Naime, 23. srpnja oko 15,30 sati zaštitar u jednom turističkom objektu na području Istre zatekao je 47-godišnjeg poljskog državljanina kako mobitelom snima nagu djecu i zadržao ga do dolaska policije.

Temeljem naloga nadležnog suda policija je obavila pretragu mobitela, vozila i smještaja kojeg muškarac koristi i u kojem je pronađen materijal inkriminirajućeg sadržaja. Osumnjičeni muškarac je 24. srpnja u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Istoga dana oko 18.15 sati zaštitar u jednom turističkom objektu na području Istre zatekao je 46-godišnjeg ruskog državljanina kako mobitelom snima nagu djecu i zadržao ga do dolaska policije.

Temeljem naloga nadležnog suda policija je obavila pretragu dva mobitela, prijenosnog računala i vozila kojeg muškarac koristi i pronašla materijal inkriminirajućeg sadržaja te je muškarac 24. srpnja u večernjim satima predan u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress)