Zbunjeni reakcijom ravnateljice Opće bolnice Pula i kandidatkinjom HDZ-a za županicu Istarske županije, smatramo potrebnim reagirati i istaknuti neke činjenice.

Našim istupom nikoga nismo kritizirali već naprotiv, pohvalili smo i zahvalili se na velikom trudu i požrtvovnosti našim zdravstvenim djelatnicima.

Niti u jednom dijelu naše komunikacije nismo prozvali ravnateljicu pulske bolnice, niti samu bolnicu, a posebno ne u negativnom kontekstu. Čak štoviše, zauzeli smo se za zajedničku reakciju svih političkih opcija u smislu prepoznavanja i nagrađivanja rada djelatnika u zdravstvenom sustavu u Istri, obzirom na njihov ogroman doprinos u borbi s Covidom.

Upravo to je i osnovna poruka s naše press konferencije i iz objave koju smo dostavili medijima, a oni korektno prenijeli, a o kojoj u reakciji ravnateljice nema ni riječi.

Spomenuta politizacija zdravstva odnosila se na zdravstvo općenito u Hrvatskoj, a po toj vertikali i u Istri, i ne smatramo pogrešnom ili neutemeljenom takvu tvrdnju koja se dokazuje iz dana u dan. Pulska bolnica i ravnateljica ni u tom kontekstu nisu spomenuti.
Ostavlja se dojam da kandidati tijekom kampanje objave i nastupe drugih prate kampanjski uz naglašenu selektivnu percepciju pa su im i reakcije zbog toga u potpunosti promašene, stoji u reagiranju Demokrata Istre.

(Izborni stožer)