Povodom 31. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije BAK Istra te ususret Danu pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas u Maloj vijećnici s članovima Udruge specijalne policije BAK Istra iz Poreča Vladimirom Gašparinijem i Lorensom Legovićem, te članovima Udruge hrvatskih branitelja policije Petrinja.

- Svi smo učesnici Domovinskog rata od 1991. godine, te smo na Baniju stigli odmah po postrojavanju Specijalne jedinice policije BAK Istra koja je ustrojena 27. srpnja 1991. godine u Valbandonu. Dolaskom tamo shvatili smo težinu i ozbiljnost rata, te smo u prvom navratu na terenu ostali 18 dana. Iako smo tijekom rata bili po cijeloj Hrvatskoj, po završetku smo se počeli vraćati na područja na kojima smo bili tijekom rata, pa su se počele ostvarivati veze i suradnje., rekao je Vladimir Gašparini iz Udruge Istarskih dragovoljaca i Udruge specijalne policije BAK Istra.

U ime Udruge hrvatskih branitelja policije Petrinja njen predsjednik Željko Bjelac uručio je gradonačelniku zahvalnicu za prikupljenu i isporučenu pomoć nakon potresa koji je pogodio Petrinju 29. prosinca 2020. godine. Zahvalili su se na pomoći građanima i gradu Poreču koji su nesebično pomogli u vrlo teškim trenutcima za njihov grad, a nastavljaju podržavati i dalje, pa je tako prošlog mjeseca Košarkaški klub Poreč u ljetnom kampu ugostio Košarkaški klub Petrinja.

Gradonačelnik se zahvalio na njihovom doprinosu slobodi i neovisnosti Hrvatske, zahvaljujući čemu danas živimo u miru. Zahvalio se i na uručenim zahvalnicama koje su, ustvari, uručene svim građanima Poreča koji su pomagali potresom pogođena područja te na taj način još jednom pokazali koliko su u teškim trenutcima spremni pomoći. (iPress)