Besplatne biciklističke ture su projekt kojeg Turistička zajednica grada Poreča provodi već 4. godinu zaredom, a od ove godine projekt se širi na cijeli klaster Poreč Riviera. Cilj ovog projekta je valorizacija Poreštine kao bike friendly destinacije te pozicioniranje klastera kao vodeće destinacije u Istri za obiteljski outdoor odmor.

Besplatne ture voziti će se od ponedjeljka do petka u periodu od 22. 8. do 30. 9. 2022., a voditi će ih stručni vodiči na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

U ponudi će biti pet besplatnih vođenih MTB tura s polaskom iz Poreča, Funtane, Tar-Vabrige, Kaštelira ili Vižinade. Biciklisti će moći birati između laganih i srednje zahtjevnih ruta dužine od 20 do 45 km i od 115 do 450 m akumuliranog uspona.

Napomene o besplatnim MTB turama:

  • Ture su potpuno besplatne i ne uključuju pića, hranu ili ulaznice.
  • Moguć je najam bicikala, kaciga i ostale biciklističke opreme (uz nadoplatu).
  • Kaciga je obavezna.
  • Nije preporučeno za djecu mlađu od 14 godina.
  • Potrebno je znati voziti bicikl i imati osnovnu kondiciju za prijeći 20 do 50-ak km dnevno.
  • U slučaju potrebe osigurano je interventno vozilo.
  • Vodič ima pravo izmijeniti rutu ovisno o vremenskim uvjetima i kondiciji gosta.

Rezervacija za ture je besplatna ali obavezna i to najkasnije 12 sati prije polaska. Sve najave i upiti šalju se na Viber ili WhatsApp (T: +385 (0)91 604 1723, E-adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Detaljan program svih tura kao i karakteristike staza mogu se pronaći na internet stranicama turističkih zajednica Poreča, Tara-Vabrige, Funtane, Kaštelir-Labinci i Vižinade ( www.myporec.com, www.tar-vabriga.com, www.funtana.com, www.kastelir-labinci.com, www.tz-vizinada.hr ).  

Radi što bolje promocije projekta, štampani su informativni letci na engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku te plakati, stoji u priopćenju TZ Grada Poreča. (iPress)