SDP-ovac Danijel Ferić, najaktivniji županijski vijećnik, s današnjim danom stavio je mandat vijećnika u županijskoj skupštini u mirovanje, javljaju iz SDP-a.

Naime, na zahtjeve za davanje mišljenja dužnosnika Danijela Ferića, a temeljem iskazanog mišljenja Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, Danijel Ferić i nadalje će obnašati dužnost člana saborskog odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu, ali ne, prema najnovijem mišljenju, i dužnost vijećnika, a s obzirom na stav Povjerenstva da se sukladno novom Zakonu ne može biti dužnosnik te ujedno i vijećnik na regionalnoj razini.

Ferić ne može istovremeno biti vijećnik u Skupštini i direktor fažanskog Komunalca gdje mu mandat ističe početkom idućeg mjeseca a u tijeku je javni natječaj za novog direktora. Ferić se, kako sam potvrđuje, javio na natječaj a stavljanjem mandata u mirovanje otklonio je prepreku za eventualni ponovni izbor.

- Naravno da ovo ne znači i moje povlačenje iz istarske političke arene, kaže nam Ferić kojem je aktualni župan za nekoliko upitnih glasova odnio pobjedu na prošlim izborima.

- Nastavljam svoju borbu za bolju, pravedniju, pošteniju i fer Istru jednakih šansi za sve neovisno o mandatu u Skupštini županije. Zatražio sam mišljenje Povjerenstva i odmah, nakon što sam dobio tumačenje, stavio mandat u mirovanje, kaže nam Ferić koji procjenjuje da će odlaskom predsjednice Skupštine župan Miletić izgubiti gorljivog zagovornika.  

Istarski SDP će u narednom periodu predložiti zamjenskog člana u skupštini Istarske županije te će njegovi vijećnici i nadalje biti konstruktivna oporba u radu županijske skupštine, javljaju iz stranke.

SDP će također zatražiti mišljenje povjerenstva za sprječavanja sukoba interesa o (ne)spojivosti funkcija IDS-ove predsjednice županijske skupštine Istarske županije i dužnosnice Sandre Ćakić Kuhar koja je postala ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Poreč 28.04.2022. godine kad je novi Zakon već bio na snazi. Podsjetimo, osnivači doma su Grad Poreč i županijska ustanova Istarski domovi zdravlja, stoji u pripoćenju SDP-a Istarske županije. (iPress)