Općina Medulin obavještava sve osobe s prebivalištem na području Općine Medulin koji su korisnici Nacionalne naknade za starije osobe, stariji od 65 godina koji nisu zaposleni niti ostvaruju pravo na mirovinu te umirovljenike s mirovinom do 800,00 € da imaju mogućnost isplate novčanog dodatka uz mirovinu ili jednokratne novčane pomoći starijim osobama bez prava na mirovinu povodom božićno - novogodišnjih blagdana. 

- korisnici Nacionalne naknade za starije osobe i umirovljenici s mirovinom do 200,00 € ostvaruju pravo na isplatu jednokratnog novčanog dodatka u visini od 140 €,

- umirovljenici s mirovinom od 200,01 € do 300,00 € ostvaruju pravo na isplatu jednokratnog novčanog dodatka u visini od 120 €,

- umirovljenici s mirovinom od 300,01 € do 500,00 € ostvaruju pravo na isplatu jednokratnog novčanog dodatka u visini od 100 €,

- umirovljenici s mirovinom od 500,01 € do 800,00 € ostvaruju pravo na isplatu jednokratnog novčanog dodatka u visini od 80 €,

- osobe starije od 65 godina koje nisu zaposlene niti ostvaruju pravo na mirovinu imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć u visini od 140 €.

Zahtjev za isplatu jednokratnog novčanog dodatka ili jednokratne novčane pomoći podnosi se na propisanom obrascu te je uz isti potrebno obavezno priložiti:

- Obostrani preslik osobne iskaznice

- Potvrdu o isplaćenoj mirovini (domaćoj i inozemnoj - ako se ostvaruje) ne stariji od 3 mjeseca od podnošenja ovog zahtjeva ili Potvrdu nadleže Porezne uprave o visini dohotka, ne starija od 3 mjeseca od datuma donošenja ovog Zaključka (za osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu)

- Preslik kartice sa jasno čitljivim brojem IBAN računa na koji se traži isplata božićnice (za isplatu na račun).

Obrazac Zahtjeva za isplatu moguće je osobno preuzeti na porti Općine Medulin ili putem službene web stranice Općine Medulin (www.medulin.hr).

Rok za dostavu ispunjenog Zahtjeva, sa prethodno navedenim prilozima, je najkasnije do petka 22.11.2024. g. u 23:59:59 sati na jedan od slijedećih dokazivih načina:

- osobno na portu Općine (Medulin, Centar 223): svaki radni ponedjeljak; srijeda i petak od 09:00 – 12:00 sati te svaki radni utorak od 15:00 – 17:00 sati.

- Putem e-mail-a: slanjem ispunjenog i ovjerenog Zahtjeva te svih priloga na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Isplata odobrenog dodatka vršiti će se u prvoj polovici prosinca prioritetno na dostavljene IBAN račune.

Isplata putem poštanske uputnice (na zahtjev) vršiti će se od sredine prosinca na način da će osoba kojoj je isplaćen dodatak isti podignuti u poštanskom uredu u Medulinu osobno ili putem ovlaštenog punomoćnika uz predočenje osobne iskaznice tijekom uredovnog radnog vremena poštanskog ureda.

Kontakt osoba: Marko Cukon, 052/385-656, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svi zahtjevi zaprimljeni nakon navedenog roka biti će odbijeni.