Sve više korisnika pokazuje interes za Park and Ride sustav prijevoza do centra Pule te je u lipnju putem ovih mjesečnih karata ostvareno 145 vožnji autobusom. Broj putnika na stajalištu Gregovica P&R u lipnju tekuće godine veći je za čak 304 nego godinu prije.

Podsjetimo, od početka lipnja u Puli je po prvi put dostupna tzv. Park and Ride usluga koja omogućuje parkiranje vozila na parkiralištu Gregovica te prijevoz putnika od parkirališta do centra grada i natrag.

Korištenje usluge je moguće na dva načina:

-kupnjom mjesečne integrirane karte na blagajni Pulaprometa. Cijena integrirane mjesečne karte za parkiranje vozila i autobusna karta za vozača je 10,60 eura, a cijena dodatnih autobusnih karata za putnike u vozilu je 5,00 eura mjesečno po putniku.

-kupnjom pojedinačnih karata na samom parkiralištu tako da se skeniranjem QR koda odvojeno kupuje dnevna karta za parkiralište i na isti način karta za autobus.

Parkiralište Gregovica Park and Ride kapaciteta je 500 parkirnih mjesta i nalazi se 150 metara od autobusnog stajališta Gregovica P&R. Linije 1, 6, 6a, 6d, 9, 22c, 22o, 25c, 71 i 73 povezuju stajalište Gregovica P&R i centar grada u prosječnom vremenskom razmaku od 20 minuta s ukupnih 80 polazaka dnevno, počevši ujutro od 6 sati do 23 sata.

U svrhu promoviranja usluge i usmjeravanja vozila na parkiralište organiziran je niz aktivnosti kao što su radio oglasi, oglasi putem društvenih mreža, podjela letaka uz račune za odvoz otpada, postavljanje naljepnica na autobusna stajališta te postavljanja informativnih ploča na svim prometnicama, a koje usmjeravaju vozila na parkiralište Gregovica.

Na informativne ploče se prije koncertnih događanja u Areni dodatno postavljaju nazivi izvođača kako bi posjetitelji lakše došli do parkirališta. (iPress)