Odriče se nasljedstva od 4 milijarde eura jer "ne bih mogla biti sretna" a i zbog pitanja "pravednosti". Ovo je priča o 29-godišnjoj Marlene Engelhorn, Austrijanki i potomku Friedricha Engelhorna, koja je osnovao kemijsku tvrtku divovski BASF.

Njezina se baka na ljestvici najbogatijih ljudi svijeta časopisa Forbes nalazi na 687. mjestu, a odbijeno nasljedstvo predstavlja 90 posto onoga što joj pripada.

Djevojka, koja studira njemački jezik i književnost u Beču, za njemačke i austrijske medije izjavila je: 'Nije riječ o volji, nego o poštenju'.

Nisam učinila ništa da dobijem ovo nasljedstvo. Ovo je čista sreća na lutriji rođenja. "Za mladu ženu, štoviše, previše novca može postati problem, a ne prednost, jer pretjerano bogatstvo umjesto rješenja može dovesti do napetosti, problema i nesporazuma.

Marlene Engelhorn dijeli veliko bogatstvo s još 49 nasljednika. Djevojka ne samo da poziva na veću preraspodjelu bogatstva, već također želi da oni s više novca plaćaju više poreza za veću društvenu jednakost, prenose njemački mediji. (iPress)