Tradicija održavanja maškara, koju mještani Nove Vasi godinama brižljivo čuvaju, i ove je godine otpočela podizanjem pusta Snepka Tiktokića u samom središtu naselja. Time je Nova Vas još jednom postala karnevalsko središte Poreča, a mještani su se potrudili da u protekla dva tjedna zabave ne nedostaje.

Nakon „velikih maškara“ u nedjelju, sve je kulminiralo maškaranom povorkom i šentencom Pustu u utorak, 13. veljače 2024. Nekoliko stotina sudionika svih generacija okupilo se u na rotondi prije odlaska na polivalentno igralište na kojem je organizirana šentenca. Svojim su se maskama isticali mališani i učenici, a u povorci su im se pridružili roditelji, učitelji, mještani, bajkeri MK Highlanders, članovi udruge Rotonda, ujedno i članovi maškara iz Nove Vasi, kao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Prije same šentence, dodijeljene su nagrade najkreativnije grupe koje su sudjelovale u velikim maškarama u nedjelju, a nastupili su i učenici Područne škole Nova Vas, kao i mađioničar.

Šentenca pustu dotakla se aktualnih problema, zatim komunalnih radova, telefonije i kopanja po naselju, nakon čega Pustu više nije bilo spasa. U dobrom raspoloženju maškarana fešta nastavila se zabavljati uz Alfa time band do dugo u noć. (iPress)