Nakon brojnih dosad održanih programa ovogodišnjeg izdanja na Limu, ljetni ciklus događanja u ovom atraktivnom području bliži se svome kraju, no svi koji Limski zaljev žele doživjeti iz neke druge perspektive to još mogu učiniti prijavom za nadolazeća događanja.

Već u četvrtak 22. kolovoza s početkom u 19 sati na redu je još jedna dinamična vožnja brodom Limskim zaljevom pod nazivom „Pirati na Limu“ tijekom koje sudionike očekuje prava piratska avantura uz glumce Istra Inspirita, koji će na sebi svojstven i vrlo interaktivan način prezentirati zanimljive podatke o Limskom zaljevu, ali i uvijek intrigantne priče i legende vezane uz sakriveno blago gusara Henrya Morgana. Bit će ovo ujedno pretposljednja ovogodišnja tura „Pirata s Lima“, a posljednja je na redu u ponedjeljak 26.8. također u 19 sati. Svoje mjesto na gusarskom brodu možete osigurati kupnjom karte putem platforme To Do In Istria, odnosno putem poveznice: https://www.todoinistria.com/product/lim-bay-pirates-experience-by-istra-inspirit/

I sredina će sljedećeg tjedna biti u znaku vožnji brodom Limom, jer 28.8. u 19 sati u sklopu „Ljeta na Limu“ na redu je program „Piknik na brodu“. Po cijeni od 15 eura (karte se kupuju putem poveznice: https://www.todoinistria.com/product/lim-bay-boat-picnic/) osim u vožnji brodom sudionici će uživati i u degustacijama lokalnih morskih delicija. Uz naglasak na morske specijalitete koji će biti prezentirani i na neke neuobičajene načine, na pikniku na brodu moći će se kušati i zanimljivu autohtonu slasticu iz Vrsara – vrsaranske amarete. Ove ukusne kolačiće spravljene na bazi lješnjaka, zajedno uz morske zalogaje i lokalna vina poslužit će lokalni ugostitelji koji će se pobrinuti za potpuni hedonistički doživljaj Lima.

Nakon ove gastronomske ture, koja će svoje posljednje ovosezonsko izdanje imati 11.9., Limski će zaljev biti predstavljen i kroz umjetnost, jer 4.9. na redu je još jedna vođena likovna radionica tijekom koje će polaznici oslikavati morske motive na platnu. Likovna radionica, koju će voditi magistra likovne umjetnosti Anita Pilat, bit će praćena i degustacijama vina lokalnih vinara. Prijave za ovaj program čija je cijena 25 eura po osobi primaju se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obzirom da su mjesta za sve programe ograničena te se brzo popunjavaju, zainteresirane se upućuje da se prijave čim prije i tako si osiguraju nezaboravne uspomene iz Limskoga zaljeva.

Program „Ljeto na Limu“ zajednički osmišljavaju i provode Turistička zajednica Općine Kanfanar i Turistička zajednice Općine Vrsar. (iPress)