Unisport Finals, najveće sportsko studentsko natjecanje svečano je otvoreno u Poreču koji će time, do nedjelje 12. lipnja, postati sportsko sveučilišno središte Hrvatske.

Više od tisuću studenata iz svih dijelova Hrvatske s trinaest hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, ispunilo je vanjski bazen porečkog hotela Delfin te poslalo najljepšu sliku iz istarskog turističkog bisera, a svi oni u iduća dva dana natjecat će se u jedanaest sportova što je rekordan broj disciplina dosad.

Tako će sudjelovanjem na najvećem studentskom sportskom natjecanju u Hrvatskoj, ali i šire, okruniti akademsku godinu na najljepši način. Studentice i studenti natjecat će se u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3x3 te odbojci na pijesku, šahu i e-sportu.

"Doveli smo 11 sportova, preko tisuću studentica i studenata na sportska natjecanja i veseli me da ćemo gledati jedan vrhunski sport jer među studentima i studenticama imamo zaista jake sportaše. Cilj nam je proširiti naše projekte i mogućnosti koje nudimo studentima. Krenuli smo i s projektom Unisport Digital koji je pokrenuo naš tim iz HASS-a. To je po meni projekt koji će napraviti revoluciju u studentskom sportu", poručio je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić.

Osim u sportskim disciplinama studentice i studenti u iduća dva dana u Poreču te će sudjelovati na raznim zdravstvenima i znanstveno - zabavnim predavanjima. (Hina)