Kapetan hrvatske nogometne reprezetacije Luka Modrić po šesti put u karijeri osvojio je Ligu prvaka što je uspjelo još samo četvorici nogometaša.

Šest puta u elitnom natjecanju "Starog kontinenta" slavili su i Lukini suigrači Dani Carvajal, Nacho Fernandez i Toni Kroos, te Realova legenda Francisco Gento.

Zanimljivo, Modrić, Carvajal, Nacho i Gento su sve titule osvojili u dresu "Kraljevskg kluba", dok Kroos ima pet Liga prvaka s Realom, a jednu s Bayernom.

Spomenimo kako su iz njih ostale nogometne legende kao što su primjerice Cristiano Ronaldo, Paolo Mladini i Alfredo Di Stefano sa po pet titula, dok primjerice Lionel Messi ima četiri Lige prvaka.

Dodajmo i kako su Modrić i Nacho Fernandez stigli i do 26. trofeja u Realovom dresu postavši najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti Real Madrida.

Modrić je postao i drugi najstariji nogometaš u povijesti kojemu je uspjelo slaviti u "Champions League". To mu je uspjelo sa 38 godina i 266 dana, a stariji osvajač bio je samo Paolo Maldini 2007. godine.

OSVAJAČI KUPA I LIGE PRVAKA
6 - Francisco Gento (Real Madrid)
6  - Dani Carvajal (Real Madrid)
6  - LUKA MODRIĆ (Real Madrid)
6 - Nacho (Real Madrid)
5 - Toni Kroos (Bayern, Real Madrid)
5 - Cristiano Ronaldo (Man United, Real Madrid)
5 - Paolo Maldini (AC Milan)
5 - Alfredo Di Stéfano (Real Madrid)
5 - Jose Maria Zárraga (Real Madrid)
5  - Karim Benzema ( Real Madrid)
5 - Alessandro Costacurta (Milan)
5 - Paolo Maldini (Milan)
5 - Gareth Bale (Real Madrid)
5 - Marcelo (Real Madrid)
5 - Casemiro (Real Madrid)...

Luka je ušao u nogometnu povijest

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić uputili su čestitku Luki Modriću nakon što je njegov Real Madrid još jednom osvojio naslov prvaka Europe.

Real je pobjedom od 2-0 protiv Borussije Dortmund po 15. puta pokorio Europu, čime je dodatno povećao vodstvo na vječnoj ljestvici najuspješnijih klubova Starog kontinenta. Kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, sudjelovao je u finalu od 86. minute i tako došao do šestog naslova prvaka Europe.

"Luka je davno osigurao status najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti, a sa šestom titulom prvaka Europe ušao je u nogometnu povijest kao jedan od najvećih igrača ove nogometne ere. Nije se slučajno njegov dolazak u Real poklopio s početkom najuspješnije ere najvećeg kluba na svijetu jer je Luka rođeni pobjednik, igrač s nevjerojatnim karakterom, mentalitetom i odlučnošću koji te odlike sjajno preslikava na cijelu ekipu. Od srca čestitam Luki na ovoj povijesnoj, šestoj tituli prvaka Europe, on je ponos našeg nogometa, naše reprezentacije i naše države", istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić. 

Modrić: Ponosan sam na 26 trofeja s Realom

Hrvatski nogometaš Luka Modrić ponosan je na sebe što je osvojio 26 pehara s Real Madridom, čime su on i suigrač Nacho Fernandez najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti kluba.

"To što smo Nacho i ja osvojili najviše trofeja u najvećem klubu na svijetu jest posebno. Ponosan sam i zahvalan na ovome što sam doživio", izjavio je 38-godišnji Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.

Real Madrid je u subotu navečer pobijedio s 2-0 Borussiju Dortmund u finalu Lige prvaka odigranom u Londonu.

"Sretan sam i zadovoljan što smo još jednom ispisali povijest", rekao je kapetan hrvatske reprezentacije koji igra u Madridu od ljeta 2012.

Modrić je s Real Madridom postao prvak Europe šesti put u posljednjih deset godina.

"Čudesno je ovo što radimo", napomenuo je.

Španjolski prvak je međutim teže od očekivanog pobijedio petoplasiranu momčad njemačkog prvenstva.

"Bilo je ovo teško finale. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro. Borussia je imala više prilika i bila je bolja", rekao je Modrić. "Patili smo, ali smo znali da ćemo imati svoje prilike. Zaigrali smo zatim bolje i na kraju pobijedili".

Real Madrid je slavio pogocima Danija Carvajala u 74. minuti i Viniciusa Juniora u 83. minuti.

Tom utakmicom se od Real Madrida oprostio 34-godišnji njemački veznjak Toni Kroos koji je s Modrićem igrao na sredini terena od ljeta 2014.

"Toni je odigrao dobro, a meni je drago zbog njega. Završio je nogometnu karijeru u klubu na najbolji mogući način. Čestitam mu i zahvaljujem na svemu što je napravio za klub", izjavio je Modrić koji je ušao u igru u 85. minuti umjesto Kroosa.

Hrvatski igrač je poručio da će Real Madrid nastojati nastaviti pobjeđivati nakon što je ove sezone osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i Superkup.

"Potrebno je nastaviti tako jer je ovo Real Madrid", napomenuo je. "Još nismo niti završili sa slavljem osvajanja Lige prvaka, a već nas pitaju o budućim titulama. Ali navikli smo, uvijek želimo više, a zato i jesmo uspješniji od drugih", zaključio je Modrić. (Hina)