Među 16 boksača iz Zagreba, Pule, Rijeke, Splita u sastavu reprezentacije su i četiri Puljana (BK Arena, Pula) Lucas Mirković, Marko Čerimi, Leni Stupar i Dorjan Kojšor na petodnevnim pripremama s boksačkom reprezentacijom za kadete i mlađe kadete koje vode treneri Nikola Marketin (BK Ares, Zadar) i trener Moris Tanković (Bk Arena, Pula) u suradnji s Kineziološkim fakultetu u Splitu.

Pripreme radimo u mjestu Mrkopalj pokraj Delnica a treninzi se održavaju dva puta dnevno. Ujutro radimo kondicijske treninge dok su popodnevni treninzi posvećeni tehnici i taktici.

Cilj ovih pirprema je upoznavanje, analiziranje i praćenje mladih boksača za predstojece turnire.

Svaka tri mjeseca imamo namjeru raditi kampove kako bi sustavno stvarali boksače od najmlađih uzrasta jer smatramo da je to jedini ispravan nacin za stvaranje boksača koji će biti konkurentniji na velikim međunarodnim natjecanjima.

Želimo stvoriti bazu iz koje cemo oformiti kvalitetne selekcije mlađih kadeta i kadeta. Našim praćenjem i analizama u suradnji s njihovim klubovima i trenerima raditi ćemo na njihovom razvoju kako ljudskom tako i sportskom.

Za nas je ovo jos jedan velik uspjeh jer u reprezentaciji sad imamo i četiri boksača iz naseg kluba, javlja trener Moris Tanković