Međunarodni festival plesa Požeški plesokaz, ove godine 23. po redu, održao se u  Gradskom kazalištu Požega od 1. do 3. ožujka 2024. u organizaciji Umjetničke organizacije “Plesna radionica Ilijane Lončar” uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i medija, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica Grada i Županije.

Umjetničku školu Poreč su već prve večeri festivala sa zapaženim i originalnim nastupom i uz puno pohvala predstavile učenice 4. razreda suvremenog plesa s koreografijom pod nazivom „Nostalgija“ koju je osmislila učiteljica suvremenog plesa Andreja Široki, a glazbu napisao učitelj Umjetničke škole Poreč Haris Brković. Učenice su svojom izražajnošću i posvećenošću prenijele emocije na publiku i izvrsnom izvedbom oduševile sve prisutne. Osim što su se predstavile nastupom, imale su priliku sudjelovati i na plesnim radionicama suvremenog plesa i jazz dance-a pod stručnim vodstvom plesnih pedagoginja i plesačica Nike Lilek i Virne Hošnjak te tako naučiti nove plesne korake i plesati zajedno s vršnjacima iz zemlje i inozemstva. Uz radionice naše učenice imale su priliku pogledati i profesionalnu plesnu predstavu “Olimpijada duše“ Masa dance company.

U programu ovogodišnjeg Plesokaza sudjelovali su plesači iz 25 gradova Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, ukupno 44 plesne škole, grupe, studija i klubova. Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost i ove su godine svojim dolaskom uveličali predstavnici umjetničkih škola i akademije.