U vikendu čeka nas pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće, prognoza je DHMZ-a za subotu i nedjelju. Istramet javlja kako je temperatura u Puli oko 11 sati bila 35 dok je osjet topline narastao na iznimno visoka 44 stupnja.

I more 'kuha', danas je temparura iznosila čak 28 stupnjeva u Puli.

Oko 15 sati u središtu poluotoka, kako je bilo i najavljeno, stigli su i grmljavinski pljuskovi i nevrijeme.

U subotu će prevladavati sunčano, prolazno uz umjerenu naoblaku. Malo kiše tek rijetko može pasti u noći i ujutro u središnjim i gorskim predjelima, a poslijepodne je poneki pljusak moguć u gorju, unutrašnjosti Istre i u Dalmaciji. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, poslijepodne umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu od 22 do 26. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C, u Dalmaciji i malo viša.

I Meteoalarm je, osim na iznimno visoke temperature, upozorio i na moguće grmljavinsko nevrijeme u unutrašnjosti Istre lokalno mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. 

I u nedjelju nas čeka pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno će biti umjerene naoblake, a uglavnom u drugom dijelu dana u Istri i u Gorskom kotaru lokalno je moguć poneki pljusak. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će tijekom noći i jutra puhati slaba do umjerena bura, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 24 do 27 °C. Najviša uglavnom između 29 i 34, u unutrašnjosti Dalmacije do 37 °C.

Početkom idućeg tjedna meteorolozi najavljuju pogoršanje vremena - ponegdje i s obilnijom kišom te nevremenom uz pad temperatura nakon čega nas očekuje ponovo vrućina ali nešto slabija nego ovih dana. (iPress)