Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 506 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 15 novozaraženih osoba.

Kod 12 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 1 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Rijeka (1).

U epidemiološkoj obradi nalaze se 2 osobe. Izliječeno je 14 osoba.

Trenutno je 130 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 1672 osobe.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 90 osoba, a od toga se 9 osoba nalazi u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su četiri COVID-19 pozitivne osobe (1933., 1934., 1942. i 1946. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Načelnik istarskog Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac u utorak je ponovio apel roditeljima da ne šalju djecu sa simptomima u školu nakon što je prvog dana u školi jedan razred pulske osnovne škole morao u samoizolaciju.

U Puli je, kako se neslužbeno doznaje, cijeli razred osnovne škole već nakon prvog dana povratka u školu morao u izolaciju jer je jedan učenik bio pozitivan na koronavirus.

Načelnik Kozlevac ponovno je apelirao na roditelje da djecu sa simptomima ne šalju u školu nego da se jave svojim liječnicima.

"“Isti apel odnosi se i na roditelje i na učitelje jer znalo se događati da mnogi imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor. Budimo odgovorni i čuvajmo sebe i ostale”, poručio je.

(H/iPress)