Na području Istarske županije potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je ispitano 512 uzoraka briseva, a u pulskoj su bolnici umrle dvije covid pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 512 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 13 novozaraženih osoba", navode u priopćenju.

U međuvremenu oporavilo se sedam osoba, trenutno je 110 aktivnih slučajeva zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1804 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 80 osoba, od toga se osam osoba nalazi u respiracijskom centru.

U protekla 24 sata u pulskoj bolnici umrle su dvije covid pozitivne osobe, 1934. i 1939. godište, s pridruženim kroničnim bolestima. 

"Nakon vikenda kada je bilo manje testiranih a samim time i manji broj novozaraženih, u posljednja 24 sata u Istri se broj novozaraženih malo povećao, ali situacija je i dalje stabilna. No, i dalje trebamo biti oprezni i odgovorni i poštivati sve epidemiološke mjere", poručio je načelnik Stožer civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. 

(iPress)