Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 257 uzoraka briseva na COVID-19, potvrđene su 2 novozaražene osobe s našeg područja, radi se o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

U mjerama samoizolacije nalaze se 243 osobe.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 6 osoba.

"Nakon dugo vremena imamo dva slučaja zaraze koronavirusom, no ništa nije zabrinjavajuće. Naprotiv, bilo je gotovo čudno da smo do sada održavali situaciju bez novozaraženih imajući u vidu naše okruženje. Situacija je i dalje povoljna i ne očekujem eskalaciju", izjavio je za Hinu načelnik istarskog Stožera civilne Dino Kozlevac.

Napomenuo je i kako se kod većine ljudi u samoizolaciji radi o određivanju te administrativne mjere kod prelaska državne granice.

"U Istri se trenutno nalazi gotovo 250 tisuća turista koji ostvaruju kontakte. Stoga još jednom pozivam sve građane da budu odgovorni i disciplinirani te da vode brigu o osnovnim epidemiološkim mjerama", poručio je Kozlevac.

U međuvremenu povećao se broj hospitaliziranih u pulskoj Općoj bolnici. Trenutačno se na Odjelu za infektologiju nalazi šest osoba, među kojima i dva turista iz Norveške, potvrdila je ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić.

Kako se doznaje, najstariji ima 70, a najmlađi pacijent 31 godinu i klinički su svi stabilno.

(iPress)