Pulska je policija u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrdila sumnju da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom te pet kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.

Osumnjičenog se tereti da je 26. studenoga od 23 do 23.30 sat, i prilikom narušavanja javnog reda i mira na Verudi, udarao po zidovima zgrada, parkiranim vozilima i kantama za otpad o čemu smo već izvijestili.

U svom pohodu je u Tomassinijevoj ulici razbio retrovizore na tri parkirana automobila, pulskih registracijskih oznaka, a na jednom od njih je razbio i vjetrobransko staklo. Time je 27-godišnjakinju, 30-godišnjakinju i 51-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća eura.

U istoj ulici je, nakon što je muškarac s kojim je bio u društvu zaustavio taxi vozila, rukama i nogama počeo udarati po automobilu. Pritom su nastala udubljenja i ogrebotine na automobilu te je 36-godišnji vlasnik oštećen za nekoliko tisuća eura.

No, to nisu bili jedini automobili koje je muškarac oštetio. U Spinčićevoj ulici razbio je retrovizor na još jednom automobilu, pulskih registracijskih oznaka, čime je 59-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko stotina eura.

Osim automobila, meta napada 25-godišnjaka bio je i semafor na raskrižju Tomassinijeva i Buducinove ulice. Naime, osumnjičeni je iz kućišta semafora iščupao zeleno svijetlo te je na taj način onesposobio semafor i ugrozio sigurnost prometa.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)