Turistička zajednica Općine Fažana u skladu s epidemiološkoim mjerama i financijskom situacijom, u srpnju nastavlja s realizacijom ovogodišnjeg Fažanskog kulturnog ljeta. Obzirom na nemogućnost održavanja velikih tradicionalnih manifestacija, ovogodišnji program koncipiran je na nizu manjih sadržaja koji će se održavati na  rivi i trgovima  starogradske jezgre.

Program počinje u nedjelju, 5. srpnja, glazbom iz novog  serijala koncerata pod nazivom 'Riva pod zvijezdama'.  Radi se o manjim sastavima  različitog žanra i uličnim sviračima ambijentalne glazbe.  Koncerti će se održavati nedjeljom, a ove nedjelje na  tri lokacije,  accustic cover, pop, blues i evergreen glazbu izvest  će Double Dose, Duo Sunrise te  Samanta Stell na flauti i Damir Vukelja na gitari.

U suradnji s Istarskom glazbenom scenom mladih i ove godine organiziramo koncerte klasične glazbe. Tijekom srpnja održat će se dva koncerta u crkvi Sv. Kuzme i Damjana. Prvi u ponedjeljak  6. srpnja kada će nastupiti  klavirski duo Vesna Ivanović Ocvirk i Jakša Zlatar te, 20. srpnja, Diego Leverić na lutnji.

Od srijede, 8.7. počinju i tradicijski dani – sajam istarskih suvenira i gastro proizvoda koji će se održavati svake srijede, a organizira se na razini Klastera Južna Istra.

Srpanjski program završava tradicionalnom manifestacijom 'Zvizde, sviće i ferali' – festivalom svjetla i uličnih svirača koje organiziramo u suradnji s Rock Caffe-om iz Pule.

(iPress)