Općinsko vijeće Fažane sinoć je u punom sastavu, jednoglasno s 13 vijećničkih glasova, donijelo Odluku o izradi i dopuni Urbanističkog plana uređenja poduzetničke zone San Pelegrino.  

Time će se otvoriti put za realizaciju Poduzetničke zone za koju, kako je vijećnicima obrazložio načelnik Radomir Korać, postoji veliki interes poduzetnika - ponajprije zbog lokacije zemljišta. Kao što je poznato u zoni San Pelegrin gradi se i reciklažno dvorište za mještane Fažane vrijedno 5,5 milijuna kuna. 

Argument više je informacija o planiranim državnim poticajima i nepovratnim sredstvima koje će se moći ostvariti tijekom 2021. godine, stoga je neminovno započeti sve papirnate pripremne radnje i dobiti potrebne suglasnosti na vrijeme, pojasnio je Korać. Na pitanje vijećnika koji su poduzetnici zainteresirani za poduzetničku zonu i je li riječ o kupnji ili najmu zemljišta načelnik Korać je rekao da će Vijeće odlučiti o svemu a da su, uz ostale, zainteresirani ulagaći u solarne elektrane koji traže veća zemljišta. 

Nakon rebalansa proračuna na oko 33 milijuna kuna, na protekloj sjednici, jučer je usvojeno i izvješće o pulugodišnjem izvršenju proračuna te izvješća o radu predškolskih ustanova Sunce i More.  (iPress)