Popularni photopoint na porečkoj Peškeri – veliko, crveno srce i ograda s natpisom Poreč od danas su u prigodnom uskršnjem ruhu. Uz lampice, cvijeće, pisanice, te zečiće i svih veličina, vizura starogradske jezgre koja se nalazi u pozadini photopointa primila je uz uskršnje dekoracije potpuno novi okvir i kao takva poziva sve slučajne i namjerne prolaznike na fotografiranje. Srce je ukrašeno cvijećem, a oko njega su se smjestili veseli zečevi, rad vrijednih ruku djece i odgajateljica iz dječjeg vrtića Radost II. Polaznici starije grupe sa tetama Svetlanom Žeželj, Jasnom Daris Poropat i mješovite grupe s tetama Katicom Tomaić i Anom Rubil svoj su doprinos dali zečićima izrađenim od drveta - rezultatom njihovih radionica kojima žele djecu potaknuti na korištenje ekoloških materijala.

Prigodno ukrašavanje popularnog porečkog photopointa, srca na Peškeri prvi put je počelo ove godine za Valentinovo, a kako je ova inicijativa jako dobro prihvaćena, nastavlja se i dalje, ovaj put uz pomoć najmlađih, a u izradi su pomogli gradski Upravni odjel za komunalni sustav i poduzeće Usluga.

U godini u kojoj je mnoštvo tradicionalnih sadržaja i okupljanja za Uskrs izostalo, šetnja duž porečke obale na proljetnom suncu i fotografija mogu ove blagdane učiniti posebnim.

(iPress)