Australski sud odgodio je odluku o žalbi Novaka Đokovića na zabranu ulaska u zemlju do ponedjeljka u 10 sati po lokalnom vremenu, objavila je u četvrtak novinska agencija Tanjug.

Đoković je u srijedu doputovao u Melbourne, ali nakon sedam sati provedenih na aerodromu nije dobio vizu za ulazak u zemlju. Prvi tenisač svijeta podnio je žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju, a postupak pred Federalnim sudom u Melbourneu trebao je biti u četvrtak.

Zbog odgode sudskog postupka australske vlasti nisu zahtijevale da Đoković napusti zemlju. Državni pravobranilac u ovom slučaju Christopher Tran je objavio da će Đoković moći ostati u Australijo do saslušanja na sudu.

Lokalne vlasti države Viktorije, čiji je Melbourne glavni grad, nisu mu odobrile ulazak u zemlju jer nije cijepljen, a potom nije podnio odgovarajući zahtjev. Đokovićev je navodno aplicirao za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za cijepljenje.

Đoković je u utorak objavio da će igrati na Australian Openu nakon što je dobio medicinsko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa.

Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australian Openu. Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

No, australski premijer Scott Morrison izjavio je da će prvi tenisač svijeta morati dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući.

Jedan od najboljih tenisača svijeta Srbin Novak Đoković nakon sedam sati provedenih na aerodromu u Melbourneu nije dobio vizu za ulazak u zemlju i morat će napustiti Australiju, prenose australski mediji.

Prema istim izvorima Đokovićevi odvjetnici će uložiti žalbu, ali kako sada stvari stoje prvi tenisač svijeta neće nastupiti na Australain Openu jer nije cijepljen.

Đokovićev otac Srđan izjavio je za beogradski portal B92 da je najbolji tenisač svijeta "trenutno smješten" u jednoj prostoriji u zračnoj luci sobi na aerodromu u Melbourneu.

"Kod njega nitko ne može ući", rekao je otac aktualnog šampiona Australian Opena ustvrdivši da se ispred Đokovićeve sobe "nalaze dva policajca".

Đoković, šuteći o svom statusu cijepljenja, već je bio na nišanu australske javnosti, posebice nakon što je dobio medicinsko izuzeće za sudjelovanje na Australian Openu.

Australski premijer Scott Morrison izjavio je da će prvi tenisač svijeta morati dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući.

Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australian Openu. Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

(Hina)