Mladi rukometaši Poreča na završnici Prvenstva Hrvatske osvojili su 14. mjesto. Igrači Mateja Medveda odigrali su sedam utakmica te tako zaključili dugu i odličnu sezonu.

Na startu završnice, Porečani su bili smješteni u skupinu C zajedno s Koprivnicom, Ivan-Mikanovcima, Maksimir Pastelom i Dugopoljem.

Prvog dana završnice upisana su dva poraza. Prvi je bio protiv Koprivnice 13:16 (9:7). U prvom dijelu utakmice Poreč je dobro igrao i bio u vodstvu od desete minute utakmice nakon gola Lucasa Labinca. U drugom poluvremenu se preokrenulo, Koprivnica je napravila 5-0 seriju kojom je preokrenula u svoju korist i taj rezultat održavala sve do kraja utakmice. Najefikasniji bio je Lucas Labinac sa šest pogodaka, a Andre Mattia Knežević proglašen je za najboljeg igrača utakmice.

U drugom susretu bolji su bili igrači Ivan-Mikanovaca koji su slavili 9:21 (2:11). Od prve minute protivnici su bili u prednosti i nisu dopuštali naši mladim rukometašima da se približe, ponajviše sa dubokom obranom i flasterom. Na kraju, Poreč je mogao tek smanjiti zaostatak s poluvremena. Kod Poreča najefikasniji bili au Andre Mattia Knežević i Kris Rabar s po tri pogodaka.

Treći susret donio je sraz s Maksimir Pastelom koja je slavila 23:15 (12:9). Utakmica je bila u egalu gotovo sve do pred kraj prvog dijela utakmice (9:8), no Maksimir Pastela je povezala tri gola za prednost. Početkom drugog poluvremena Maksimir Pastela je nastavila svoj niz i pobjegla na +5 te sigurno susret privela kraju. Najbolji strijelci bili su Andre Mattia Knežević i Lucas Labinac svaki s po četiri gola, a Labinac je bio i najbolji igrač susreta.

Dugopolje je bilo zadnji protivnik u skupni, također bolji od naših mladih rukometaša 21:14 (12:6). Protivnici su vodili od prve minute, a naši mladi rukometaši su se borili i kao u prijašnjim utakmicama, skupili važno iskustvo. Nue Allakaj i Diego Velenik s po tri gola bili su najbolji, a Lucas Labinac ponovno najbolji igrač utakmice.

Prva utakmica razigravanja za plasman od 13. do 20. mjesta uparila nas je sa Senjem nad kojim smo slavili 12:10 (5:6). Gotovo cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u egalu, a Senj je na odmor otišao tek s +1. Drugi dio pripao je našim igračima koji su preko Luke Košete i Lucasa Labinca poveli +3 i držali prednost do kraja. Najbolji strijelac bio je Lucas Labinac s pet pogodaka.

U utakmici za plasman od 13. do 15. mjesta upisano je novo slavlje nad Novom Gradiškom 18:13 (9:6). Nakon osam minuta jednake igre, Poreč je prebacio u višu brzinu i preko Nue Allakaja poveo 6:4. U drugom dijelu tu smo prednost povećavali za konačno slavlje i borbu za 13. mjesto. Lucas Labinac bio je najbolji strijelac s osam pogodaka, a Andre Mattia Knežević dodao je još šest.

Završnica 1. HRL U13 (M) tijekom Festivala rukometa u Poreču, 19.05.2022, Dvorana Žatika, Poreč

Zadnji susret završnice u borbi za konačan plasman bio je protiv Maksimir Pastele koja je slavila 19:14 (8:6). Krenuli smo dobro, ali u minimalnom zaostatku. U 16. minuti poravnali smo na 8:8, no greške u napadu i slabija obrana omogućile su protivniku seriju 4-0 koja je bila ključna za konačan rezultat. Taj minus lovili smo do kraja susreta kada je po posljednjem sučevom zvižduku stajalo 19:14. Andre Mattia Knežević zabio je četiri puta, a Sandro Starčić i Simone Sardot su zabili svaki po tri gola.