U Trstu je održan međunarodni atletski miting  "15. Triveneto meeting - memorial Jack Benvenuti",  u svom 15. izdanju okupio je dosta zvučnih  imena svjetske atletike.

Zvijezde mitinga bile su domaće snage, Olimpijski pobjednik u skoku u vis, talijan Gianmarco Tamberi i Filippo Tortu  također zlatni Olimpijac iz Tokija u talijanskoj štafeti 4x100m,  polufinalista na 100m i prvi talijan koji je probio čarobnu granicu od 10 sekundi na 100m.

Na mitingu je bio i aktualni svjetski rekorder na 400m, Južnoafrikanac Wayde Van Niekerk, najavivši dobru utrku na 200m.

Iako vremenski uvjeti nisu bili idealni za atletiku, jak vjetar i povremena kiša, bilo je i odličnih rezultata.

Značajnu pobjedu ostvario je Filippo Tortu na 100m s rezultatom 10.14 pobjedivši u samoj završnici utrke predstavnika Obale Bjelokosti Artura Cissea koji je istrčao 100m za 10.19 sekundi. Vrlo brza utrka, nažalost uz nedozvoljeni vjetar  u leđa (+ 2.4 m/s).

Gianmarco Tamberi nije se proslavio u skoku u vis završivši svoj nastup na 6. mjestu s preskočenih 215 cm, pritom kritizirajući tartan stazu koja nije u optimalnom stanju, te nakon proklizavanja u početnim skokovima nije htio riskirati ozlijedu i čini se da nije skakao punom snagom.  Ali to nije spriječilo ostale natjecatelje da gledateljima priušte vrhunsko nadmetanje u skoku u vis koje je na kraju odnio brazilac Thiago Moura preskočivši 223 cm kao i drugoplasirani nizozemac Douwe Amels koji je imao više pogrešnih skokova.

Nažalost  velika svjetska zvijezda i aktualni svjetski rekorder Wayde Van Niekerk nije uspio dovršiti utrku na 200m, te je u samom startu utrke odustao zbog ozlijede uz veliko razočaranje brojne publike.

Ono što nas najviše raduje, je odličan nastup naše najbrže Istrijanke Luane Šebalj, članice AK Medulin koja je u utrci na 100m osvojila 3. mjesto s rezultatom od 12.38 sekundi što joj je najbolji rezultat ove sezone. Rezultat je još i vrijedniji  jer je istrčan s vjetrom u prsa ( - 0.7 m/s) i u jakoj konkurenciji, a to je za Luanu najava dobre forme za predstojeća natjecanja . U utrci na 100m pobjedila je Giorgia Bellinazi  članica "Atletica Brugnera" Pordenone  s vremenom od 11.73 sekunde.

Trener Elvis Peršić najavio je njezin nastup na slijedećem međunarodnom mitingu "16.  ATLETICA 2000 MEETING",  EAP serije (European Athletic Promotion) u talijanskom San Vitu već 1. lipnja, gdje će nastupiti na 100 i 200m te pokušati dostići još bolji rezultat.