Poštovani gospodine Kozlevac,

Javljam Vam se u ime Košarkaškog saveza Istarske županije u sklopu kojeg brojimo dvanaest klubova u Istri, a nastavno na Vaš dopis kojeg ste uputili ravnateljima škola u kojem se preporučuje da se školske sportske dvorane koriste isključivo za učenike, odnosno da vanjski korisnici iste ne koriste.

Svjestan situacije i potrebe za provođenjem svih propisanih mjera ali i činjenice kako je upravo naš Savez u Istri prvi obustavio sva ligaška natjecanja, ipak moram reagirati s obzirom da su upravo učenici koji koriste školske sportske dvorane za vrijeme tjelesnog odgoja, ujedno i naši članovi.

Nastavno na Vašu preporuku nije nam jasno koja je razlika korištenja dvorane kada je dijete na nastavi ili kada je to isto dijete na treningu?!

Ovom preporukom direktno utječemo na stanje u klubovima odnosno sportu s obzirom da naši klubovi broje više od 700 djece u omladinskog pogonu, bez da se nitko nije konzultirao upravo s korisnicima, odnosno Savezima dvoranskih sportova.

Što će se dogoditi u slučaju vremenskih neprilika? Došli smo u poziciju da dvoranski sportovi i nakon šest mjeseci ne mogu nastaviti s normalnim treniranjem dok neke druge djelatnosti, koje su puno rizičnije, normalno djeluju.

Spremni smo provoditi sve propisane mjere kako bi zajedničkim snagama utjecali na poboljšanje epidemiološke slike, a kao Košarkaški savez Istarske županije stojimo i na raspolaganju za pomoć.

Ovim putem Vas, u ime svih članica i članova Košarkaškog saveza Istarske županije, molimo da preispitate Vašu odluku odnosno preporuku za koju i sami znate da je obvezna.

U iščekivanju Vašeg odgovora,
Srdačan pozdrav, Igor Franković Predsjednik KSIŽ