Labinska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakinjom te je utvrdila sumnju da je počinila tri kaznena djela pronevjera, sedam kaznenih djela povreda tajnosti pisama i drugih pošiljaka i 20 kaznenih djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Policija sumnjiči 54-godišnjakinju da je, kao djelatnica pravne osobe iz Zagreba, od rujna 2019. do svibnja ove godine, otuđivala novac s računa klijenata, čime ih je ukupno oštetila za nekoliko stotina tisuća kuna. Tijekom navedenog razdoblja je 81-godišnjem klijentu u više navrata otuđila novac s tekućeg računa pa krivotvorila stanje na njegovom tekućem računu, a u više navrata presrela mu je poštanske pošiljke i otvorila ih. Osumnjičena je u nekoliko navrata još dvojici klijenata u dobi od 77 i 75 godina otuđila s računa novac, pri čemu je krivotvorila njihove potpise na nalozima za isplatu.

Policijski službenici će danas, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, privesti osumnjičenu u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)