Građani mogu preuzeti gotove dokumente bez prethodne najave, no za obavljanje svih drugih upravnih poslova i dalje je potrebno dogovoriti termin dolaska. Od ponedjeljka, 1. lipnja, građani mogu preuzeti izrađene osobne isprave (osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, boravišne iskaznice, dozvole boravka) u policijskoj upravi u Puli i u policijskim postajama bez prethodnog dogovaranja termina.

Preostali rad sa strankama i dalje će se obavljati samo uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem, pod uvjetom da zahtjev stranke nije moguće riješiti bez njene prisutnosti. Građani se i nadalje pozivaju da za pojedine upravne poslova koriste sustav e-Građani te da ne dolaze u službene prostorije ukoliko za realizaciju svog zahtjeva nemaju ugovoren termin dolaska. Prilikom dolaska u službene prostorije, građani se trebaju pridržavati epidemioloških preporuka, kako radi vlastite sigurnosti, tako i radi sigurnosti službenica na šalterima za obavljanje upravnih poslova.

Informacije vezane za rješavanje upravnih poslova građani mogu dobiti na brojevima telefona na linku: Upravni poslovi u policijskoj upravi i policijskim postajama.

(iPress)