Tvornicu kamene vune ROCKWOOL Adriatic danas je posjetilo stotinu studenata s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija iz  Rijeke i Prirodoslovno matematičkog fakulteta iz Zagreba.

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije i epidemioloških mjera, ovo je osmi puta kako u sklopu projekta ROCKWOOL i studenti, studenti organizirano posjećuju tvornicu kamene vune. Anđelka Toto-Ormuž voditeljica korporativnih poslova, predstavila je  ROCKWOOL Grupu i kao ukazala na važnost koje zgrade imaju u rješavanju energetske krize i problema dekarbonizacije.

Direktor tvornice Aleks Fonović naglasio je iznimnu važnost kvalitetnih radnika i visoko-kvalificiranih stručnjaka za uspješno poslovanje tvornice. „Zadovoljstvo nam je ugostiti studente te im za vrijeme njihova studija približiti proizvodni proces i visoke tehnologije koje koristimo u tvornici jer im se tako nadopunjavaju teoretska znanja koja stječu tijekom studija.” Ukazao je kako su neki od današnjih kolegica i kolega prvi puta posjetili tvornicu kao gosti.

Anđelka Toto-Ormuž naglasila je: “Povezivanje gospodarskog i obrazovnog sektora preduvjet je razvoja konkurentne Hrvatske. Ovakvi susreti naš je doprinos približavanju  industrije studentskoj populaciji.“ Dodala je da je ovo bila prilika za premijerno lansiranje digitalnog sustava vođenja čime je predstavljanje proizvodnog procesa i svih aktivnosti u tvornici podignuto na još višu  razinu.

Osim upoznavanja s procesom proizvodnje kamene vune, studenti su imali priliku uživo testirati kamene vune tijekom i vidjeti da iako izložena otvorenom plamenu, kamena vuna ne gori i da zbog otpornosti na vatru štiti ljudske živote i zgrade u slučaju požara.

Studenti su u drugom dijelu ovog interaktivnog druženja predstavili neke od svojih aktualnih projekata i aktivnosti. Predstavnici studenata Luka Cavaliere Lokas i Rea Žigant su izrazili zadovoljstvo suradnjom i zahvalili na podršci koji su dobili vezano uz sudjelovanje studenta na STEM igrama koje uskoro počinju u Rovinju, stoji u priopćenju. (iPress)