Prije desetak dana sam uputio pismo načelniku na koga nisam dobio odgovor. Također primjetio sam da navedena problematika nikoga do sada nije interesirala. Nadam se da će se naći netko kome je stalo do zaštite posljednjih ostataka izvornog izgleda naše istarske obale, piše čitatelj Franco.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani načelniče,

obraćam Vam se kao stanovnik općine Marčana koji već 47 godina živi s morem i uz more. U tih mojih skoro pet desetljeća života svjedok sam potpunoj devastaciji primorskog krajobraza u okolici sela Peruški. No pustimo to na stranu, o tome je već mnogo toga napisano i nikako ne mogu prstom upirati u vas za sve greške, kako vašeg prethodnika tako i institucija države što su godinama žmirili dok se bespravno gradilo i mijenjalo vizure kakve su postojale vjekovima.

No, ono što me muči i što je predmet ovoga pisma su slike u prilogu koje dostavljam. Kako je moguće da u 2024. godini nakon što je nebrojeno puta najavljena bezuvjetna borba protiv bespravne gradnje i od strane stranke čiji ste vi član i od strane državnih tijela niknu dvije nove mobilne kuće praktički na pomorskom dobru u srcu Krničkog porta za koji kao općina imate velike planove u budućnosti? (Za one koji ne znaju navedene kućice nemaju niti dva mjeseca staža.)

Ja sam legalist i iako me žalosti daljnja urbanizacija i apartmanizacija Krničke luke nisam taj koji će raditi probleme ukoliko je to volja većine i sve se radi po zakonu. Ali praviti se slijep pored zdravih očiju i gledati u te bespravne objekte koji niču kao gljive nakon kiše pored ionako, za mene, pretjerano i po prirodu nepovoljnog urbanističkog plana ne mogu, a Vi?, piše čitatelj Franco.