U protekla 24 sata u Hrvatskoj su potvrđene četiri novooboljele osobe od koronavirusa i sve su iz Brodsko posavske županije, a jedna je osoba umrla, objavio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

U Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 2232 oboljele osobe, a 1967 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 96 osoba, objavio je Stožer u priopćenju. Broj umrlih je za jedan veći nego jučer.

Do sada je testirano 55.800 osoba, od toga 980 u posljednja 24 sata.

Hospitaliziranih je dvoje manje nego jučer, što znači da je 120 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru deset pacijenata.

Stožer poziva građane da se pridržavaju svih dosad donesenih mjera i uputa kako bi odgovornim ponašanjem smanjili širenje zaraze koronavirusa.

Brodsko-posavska županija ima 4 novooboljela. Kod tri osobe riječ je o kontaktu prethodno pozitivne osobe, priopćili su na izvanrednoj konferenciji za novinare. Od njih četvero, troje ima blažu kliničku sliku. Mlađi pozitivan još je u obradi i najvjerojatnije će i on biti hospitaliziran. U bolnici se nalazi 18 zaraženih.

"Imali smo i desetak negativnih nalaza. Čekamo rezultate još nekoliko nalaza. Četvrti zaraženi je povratnik iz strane zemlje, bio je tamo s kolegama. Obavijestili smo Zavod za javno zdravstvo. Cijela priča nije gotova, treba se čuvati. Očekujemo još obiteljskih kontakata", rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Brodsko-posavska župnija priprema se i za povratak 15 radnika iz Švedske koji kreću iz Švedske sutra ujutro. "Doći će do Macelja, tamo će im uzeti uzorke odmah pri ulasku u Hrvatsku, a policija će osigurati pratnju do karantenskog objekta. Bit će smješteni u 15 soba u karanteni i biti pod nadzorom epidemiologa idućih 14 dana", rečeno je.

Rečeno je kako tih 15 koji se vraćaju nemaju simptome i da ih u Švedskoj nisu testirali. "11 radnika, trojica su imala blage simptome, no sada ih više nemaju. "Razgovaramo da se i oni vrate u RH, a još ih je osam i vidjet ćemo kada će se oni vratiti u RH", rečeno je.