Novih 20 koronavirusom zaraženih osoba u zadnja 24 sata potvrđeno je u Istarskoj županiji, u kojoj se već dulje vrijeme bilježio manji broj zaraženih.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac izvijestio je u utorak da se kod 11 novozaraženih osoba radi o uvezenim slučajevima - sedmero iz Rijeke te po jedna iz Zagreba, Osijeka, srednje Dalmacije i Srbije.

Kozlevac je kazao da je županijski Zavod za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na koronavirus testirao 327 uzoraka briseva.

Testiranjem je utvrđeno da je najviše zaraženih, njih sedmero, među studentima iz Labinštine koji su se vratili sa školovanja zbog online nastave.  

Kod šest osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, odnosno o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, dok je za tri osobe u tijeku epidemiološka obrada.

Jedna od zaraženih osoba je zdravstvena djelatnica, odnosno liječnica obiteljske medicine u Buzetu.

Shodno tome, u tijeku je epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera, dekontaminacija prostora, a pod mjerama samoizolacije zasad je 30 osoba. No, očekuje se da će cijelo osoblje buzetskog Doma zdravlja morati u samoizolaciju.

U zadnja 24 sata u županiji su izliječene dvije osobe, trenutno je 51 aktivnih slučajeva, dok je samoizolaciji 169 osoba.

(iPress)