Novih 215 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata, dok je u pulskoj Općoj bolnici situacija i dalje ozbiljna pa Stožer pozvao građane da čuvaju zdravlje i zdravstveni sustav kako bi ga mogli koristiti ne samo za covid bolesnike, već i za sve drugo.

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 583 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 215 novozaraženih osoba s istarskog područja", naveli su iz županijskog Stožera i dodali kako se tijekom jučerašnjeg dana oporavilo 120 osoba.  

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalaze ukupno 72 pacijenta, od kojih je na Odjelu za infektologiju 59 osoba, a u respiracijskom centru 13.

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije poručuju građanima da čuvaju zdravlje te zdravstveni sustav kako bi ga mogli koristiti ne samo za covid bolesnike, već i za sve drugo.

"Ako se pridržavamo mjera i surađujemo s epidemiolozima i govorimo svoje kontakte, onda je to dobar put da zaustavimo virus", poručili su iz Stožera civilne zaštite. (iPress/H)