Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodijelio je u ponedjeljak ugovore za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju lučke infrastrukture te sanaciju pomorskog dobra i plaža za Primorsko-goransku i Istarsku županiju vrijedne 5,8 milijuna eura.

Od tih 5,8 milijuna eura na Primorsko-goransku županiju ide 4,6 milijuna eura, a gradovi, općine i lučke uprave Istre dobili su 1,1 milijun eura.

Sredstva su dobili gradovi, općine i lučke uprave Mali Lošinj, Krk, Cres, Rab i Lopar na Rabu, zatim Opatija i Mošćenička Draga, te Pula, Vodnjan, Rabac, Kršan, Poreč i Novigrad.

Za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u Istri u 2024. godini sredstva su dobile:

Lučka uprava Pula za izvođenje radova na 'Rekonstrukcija obale Molo Carbone',
Lučka uprava Rabac za izvođenje radova na Ugradnja ormarića za struju i vodu,
Lučka uprava Poreč za izvođenje radova na 'Rekonstrukcija - uređenje luke Funtana,
Lučka uprava Umag-Novigrad za izvođenje radova na 'Rekonstrukcija i uređenje luke Novigrad - Mandrač.

Sredstva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi  dobili su Grad Vodnjan za Uređenje plaže Martulina, u Peroju s rekonstrukcijom postojećih molova te Općina Kršan za Sanacija pokosa na šetnici u Plomin Luci - I. faza. (Hina/iPress)