Tradicionalno obilježavanje 1. svibnja počinje na Portarati u 10 sati uz Puhački orkestar grada Pule, KUD Matko Brajša Rašan i KUD-SAC Lino Mariani. Polaganje vijenca uz skladbu „Mirozov" izvodit će solistica na trubi Maja Šadek. KUD Matko Brajša Rašan nastupat će pod ravnanjem dirigentice Antonelle Mendiković Đukić, dok će za sam kraj programa nastupiti KUD-SAC Lino Mariani uz dirigenta Ronalda Brausa.

Program povodom prvomajske proslave u Šijanskoj šumi odvijat će se od 10 do 17 sati, a otvaraju ga pulske mažoretkinje. Pripremljen je i raznolik program za djecu kojoj je osigurana zabava i puno smijeha s Klaunom Martiniussom. Od 14 sati posjetitelje će zabavljati pulska grupa In vino Veritas. Od šumarije do centralne poljane moći će se besplatnim vlakićem, a u vrijeme ručka za sve posjetitelje osigurane su besplatne porcije graha.

Na prostoru poljane posjetitelji će se moći okušati u sportovima poput golfa i rugbyja, a Klub rekreativaca u prirodi „Istra" Pula (KRUPP) pripremio je organizirano pješačenje. Laganom šetnjom po stazi Mali princ, dugoj oko 1 kilometar, KRUPP poziva sve zainteresirane građane posebice roditelje s djecom i starije osobe da se pridruže pješačenju, a sve s ciljem promocije zdravog života.

Okupljanje je predviđeno u 11:30 sati ispred ploče „KRUPP Mali princ" gdje će sudionike dočekati članovi kluba u prepoznatljivim zelenim majicama. Program za djecu na poljani vodit će Žuti kišobran koji je pripremio potragu za blagom, a Zemlja zabave čeka ih s napuhancima. (iPress)