Gradonačelnik Filip Zoričić sudjelovao je danas, 23. listopada 2024. godine na svečanosti obilježavanja Nacionalnog dana darivatelja krvi koja se održala u pulskom Coworkingu u organizaciji Gradskoj društva Crvenog križa Pula.

Naime, Dan darivatelja krvi obilježava se svake godine 25. listopada kao podsjetnik na davnu 1958. godinu kada je u željezari Sisak održana prva akcija darivanja krvi.

Stoga je i Gradsko društvo Crvenog križa Pula na današnji dan odlučilo odlikovati naše sugrađane koji su dali 50, 75 i 100 puta krv posebnim odlikovanjima, a sve kako bi im zahvalili na nesebičnom činu darivanja koji spašava ljudske živote. 

„Prema vama i odvažnosti koju imate gajim izuzetno poštovanje, znajući da su mnogi od vas dali krv 50, 75 i 100 puta. Za vas se ne čuje, a imate nemjerljivu ulogu u spašavanju ljudskih života i za mene ste heroji. Uvjeren sam da su vam neizmjerno zahvalni svi kojima ste pomogli i vjerujem da ćete dobrovoljnim davalaštvom potaknuti i druge na ovaj humani čin. Imate moje veliko poštovanje i od srca hvala“, poručio je u pozdravnom govoru gradonačelnik Filip Zoričić.

Ove su godine nagrađeni jubilarni darivatelji iz gradova Pule i Vodnjana te općina Svetvinčenat, Ližnjan, Medulin i Marčana, stoga su uz predsjednicu GDCK Pula dr. Lorenu Lazarić Stefanović odlikovanja uručili gradonačelnik Pule Filip Zoričić, zamjenica gradonačelnika Vodnjana Diriana Delcaro Hrelja, načelnik Medulina Ivan Kirac, načelnik Ližnjana Marko Ravnić, načelnik Marčane Predrag Pliško te načelnik Svetvičenta Dean Perković, a svečanosti je prisustvovao i župan Boris Miletić.

Priznanja je ove godine primilo osamnaest građana Pule, njih jedanaestero za 50 darivanja te petorica za 75 darivanja, dok su za jubilarnih 100 darivanja krvi odlikovani Pernić Mauro i Tumpak Siniša. (iPress)