Maestro Alejandro Córdova nastupit će u četvrtak, 25. kolovoza, u crkvi svetog Justa (San Giusto) u Galižani te u prekrasnom i dosad gotovo neotkrivenom ambijentu za ovakve događaje publici priuštiti još jedan sugestivan i upečatljiv gitarski koncert.

Alejandro Córdova meksički je gitarist s iznimnim umjetničkim vještinama, ravnotežom, svježinom, virtuoznošću, muzikalnošću, osjetljivošću i dokazanim iskustvom na međunarodnim pozornicama, što ga čini jednim od vodećih predstavnika klasične gitare na međunarodnoj razini. Dobitnik je više od 30 međunarodnih nagrada, među kojima se ističe Prva nagrada na Međunarodnom natjecanju "Francisco Tárrega", najstarijem natjecanju u Europi. Snimio je tri nosača zvuka za Adlib music, Contrastes Records i Naxos. Uz koncertnu djelatnost, vanjski je suradnik na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli. Živi u Puli gdje ga je dovela ljubav.

Prošle je godine u sklopu Vodnjanskog ljeta 2021 maestro Córdova nastupio u vodnjanskom Torciu, koji se pokazao premalim za sve željne vrhunskih izvedbi glasovitih djela klasičnih kompozitora poput Tárrege ili Albeníza. Sada je, za galižansku crkvu svetog Justa u četvrtak, pripremio i publici će predstaviti zanimljiv program, koji će kao glavnu temu imati europsku i latinoameričku glazbu - od baroka do suvremenih skladatelja.

Koncert virtuoza klasične gitare počinje u 21 sat, a održava se u sklopu programa Vodnjanskog ljeta 2022 Grada Vodnjan-Dignano i njegovih partnera. (iPress)