Noćas se pulski dio Hrvatske reprezentacije vratio s WAKO Europskog prvenstva u Istambulu koje se održalo od 25.08. do 3.09.2023. s dva zlata Ivana Čelića, člana Kickboxing kluba 'Planet Sport' iz Pule.

Ivano Čelić nastupio je u dvije juniorske discipline: point fight -89 kg i light contact -89 kg i u obije osvojio zlato.

Pulski je klub u ovoj natjecateljskoj sezoni u juniorskoj nacionalnoj na najvećoj europskoj smotri nastupio sa pet sportaša: Martina Grabar light contact – 65 kg; Noa Jaklin i Matan Katalinić, light contact – 63 kg; Michael Stenta, light contact -74 kg;  dok je Ivano Čelić nastupio u dvije discipline – light contact i point fight -89 kg i u obije nadmoćno stigao do pobijede.

Na Europskom prvenstvu za kadete i juniore u Istambulu, Turska, mastupilo je 38 reprezentacija sa 1584 sportaša i 2015 starteva. Hrvatska je sa 23 medalje dvanaesta zemlja po broju osvojenih medalja (6 zlatnih,3 srebrne 14 brončanih).

Istarski borci osvojili su na prvenstvu četiri medalje

U sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije bilo je sedam boraca i borkinja iz klubova članova KBSIŽ-e.

Martina Grabar, Noa Jaklin,Matan Katalinić,Michael Stenta,Ivao Čelić iz Kickboxing kluba “PLANET SPORT“ Pula, Anđelina Videc iz Kickboxing kluba “BUJE“ Buje i Eva leona Komšić iz Kickboxing Kluba “KING“ Poreč.

Istarski borci osvojili su na prvenstvu četiri medalje:

IVANO ČELIĆ okitio se dvostrukim naslovom Prvaka Europe i disciplinama. Point fighting-Juniori -89 kg

ANĐELINA VIDEC osvojila je brončanu medalju nu disciplini Low kick – 52 kg,

EVA LEONA KOMŠIĆ osvojila je brončanu medalju u disciplini Kick light – Juniorke -55 kg

Ivano Čelić je sa osvojene dvije Europske titule potvrdio da je jedan od najperspektivniji mladih sportaša u ovim disciplinama.

Anđelina Videc i Eva leona Komšić nastavljaju svoj veliki uspon i one predstavljaju budućnost Istarskog Kickboxinga.