HDZ je na društvenim mrežama objavio riječi Andreja Plenkovića, koji je potvrdio da ima 76 potpisa za formiranje Vlade.

- Već danas smo prikupili 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade RH - otkrio je premijer Andrej Plenković na predstavljanju naše pobjedničke liste za europske izbore, stoji u objavi HDZ-a.

Demograf Stjepan Šterc je za HRT potvrdio da je kreirao demografski program Domovinskog pokreta, no demantirao je navode da će on biti novi ministar demografije.

Na pitanje je li resor demografije uhljebljivanje ili ključno ministarstvo za Hrvatsku Šterc je rekao da je ta razina uvrede nevjerojatna i da ona pokazuje svu iracionalnost političkog djelovanja.

- To su ne samo političke uvrede, nego i osobne uvrede. Ali i sada neki ismijavaju ove demokracije. Kako je moguće uopće to postaviti na ideološku razinu, kad ljudska populacija, stanovništvo je ključni faktor svih djelatnosti oko nas, dakle u njoj ovisi svi temeljni sustavi, ako vaš hoćemo i ukupni razvoj. Prije tome to negirati je zapravo potpuno anacionalno, da ne kažem, jednostavnije protuhrvatsko djelovanje, rekao je Šterc za HRT.

Stjepo Bartulica  jue rekao kako će od HDZ-a za potporu novoj vladi tražiti i da se osnuje Muzej žrtava komunističkog terora.

“Pozdravljam postignuti dogovor. Sad imamo zadovoljenu formu kako će izgledati većina. Pupovac više neće krojiti politiku u Hrvatskoj.

Tražit ću nekoliko stavki da uđu u koalicijski sporazum. Prvo, ideološka kolonizacija Hrvatske će prestati. To znači da svaki sadržaj koji upućuje na rodnu ideologiju i pokušaji da se indoktrinira djecu u školstvu će nestati. Zadnje što nam treba je da se djecu zbunjuje u školstvu.

Drugo, dolazak velikog broja stranih radnika… Lakše se dolazi do radne dozvole za radnika iz Azije nego što naši ljudi iz Južne Amerike dobiju domovnice i ostale dokumente i to je neprihvatljivo i to će se promijeniti i ubrzati. Tražit ćemo otvaranje novih konzularnih ureda, pogtoovo u Južnoj Americi. 

Zastupnik i član Nacionalnog odbora HDZ-a Davor Ivo Stier izjavio je u četvrtak kako je uvjeren da će timovi HDZ-a i DP-a uskladiti program vlade, referirajući se na zahtjeve koje je član Predsjedništva DP-a Nikola Bartulica iznio za podršku novoj Plenkovićevoj vladi.

„Kao što su do sada sve faze uspješno završene, sasvim sigurno da će naši timovi uskladiti program vlade koji će biti prezentiran u Saboru i dobiti potporu saborske većine”, rekao je Stier novinarima nakon predstavljanja programa i kandidata HDZ-a za izbore za Europski parlament.

Mislim da će to biti uspješna vlada desnoga centra, koja će odraziti ono što je bila volja hrvatskih birača na izborima 17. travnja, dodao je. (iPress)