Tvornica u Istri ponovno je najbolja tvornica kamene vune ROCKWOOL Grupe, što potvrđuje posvećenost kvaliteti ali i predanost svih zaposlenika ovom velikom postignuću, drugu godinu za redom. Svi djelatnici tvornice posebno su posvećeni zaštiti na radu i bilježe impresivne rezultate i na tom području. Tvornica kamene vune ROCKWOOL iz istarskog Pićna ponovno je proglašena najboljom tvornicom unutar ROCKWOOL Grupe. Ovo veliko priznanje hrvatskoj tvornici dolazi drugu godinu zaredom, a priznanje je tim veće s obzirom na veliku konkurenciju. Grupa, naime, ima čak 51 tvornicu diljem svijeta, od kojih njih 39 proizvodi kamenu vunu.

Ovaj izuzetni uspjeh dodatno potvrđuje važnost posvećenosti kvaliteti, održivosti, inovaciji i predanosti, ističući hrvatsku tvornicu ROCKWOOL kao lidera ne samo u regiji, već i globalno. Priznanje za najbolju tvornicu unutar Grupe potvrda je i kamene vune koja se proizvodi u Hrvatskoj kao vrhunskog proizvoda. Visoki postotak recikliranog udjela u završnom proizvodu (gotovo 40 %!) govori dovoljno o održivosti samog proizvoda, a bitno je naglasiti da tvornica u Istri posluje poštujući visoke kriterije ISO standarda za kvalitetu, okoliš, energiju i zaštitu i sigurnost na radu, ali i razne druge europske certifikacije i norme.

Sve to ne bi bilo moguće bez predanosti svih zaposlenika

Jedan od ključnih faktora koji je pridonio ovom uspjehu jest izvanredan angažman zaposlenika tvornice. Kroz njihovu strast, predanost i neprestani trud, postignuti su vrhunski rezultati u proizvodnji te zadržana visoka razina zaštite na radu . Impresivno je napomenuti da tvornica ROCKWOOL bilježi više od 1480 dana bez ozljede na radu koja je rezultirala izgubljenim danom, što ne samo da svjedoči o iznimnoj sigurnosti na radu, već i o zajedničkom naporu cijele tvornice prema očuvanju zdravlja i dobrobiti zaposlenika. 

Ovaj uspjeh odražava duboku predanost tvornice ROCKWOOL prema proizvodnji najkvalitetnije kamene vune, ističući time izvanrednu izdržljivost, energetsku učinkovitost i održivost proizvoda za koje možemo reći kako su ponosno Proizvedeni u Hrvatskoj.

“Ova nagrada ne samo da slavi trenutni uspjeh, već postavlja i temelje za budućnost u kojoj tvornica ROCKWOOL nastavlja biti sinonim za vrhunsku kvalitetu kamene vune. Osvojiti ovu prestižnu nagradu drugu godinu zaredom iznimno je priznanje za našu tvornicu i sve naše vrijedne zaposlenike. Svim našim zaposlenicima čestitam na ovom velikom uspjehu. To potvrđuje našu predanost vrhunskoj kvaliteti, inovaciji i sigurnosti na radu. Ponosni smo što možemo distribuirati proizvode Made in Croatia diljem svijeta." – istaknuo je Aleks Fonović, direktor tvornice.

Zaštita na radu među ključnim je segmentima svake industrije. Statistike pokazuju da pažljiva implementacija sigurnosnih mjera ne samo da smanjuje broj ozljeda na radu, već i povećava produktivnost i poslovnu učinkovitost. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, stopa ozljeda na radu u Hrvatskoj kontinuirano opada zahvaljujući stalnim naporima tvrtki, između ostalih i tvrtke ROCKWOOL, u promicanju sigurnosnih standarda i edukaciji zaposlenika o važnosti pridržavanja propisa o zaštiti na radu. Osim što osigurava fizičko zdravlje radnika, zaštita na radu također stvara osjećaj sigurnosti i zadovoljstva među zaposlenicima, što je temelj za dugoročni uspjeh i održivost tvornice.

"Činjenica da smo postigli 1480 dana bez ozljede koja je rezultirala izgubljenim danom dokazuje koliko je važna kultura sigurnosti koju njegujemo u tvornici. To je rezultat naše predanosti pravilnim postupcima i međusobnoj podršci, proaktivnom stavu kada je riječ o rizicima te je inspiracija za nastavak našeg rada u budućnosti”, Ivan Sakač, inženjer zaštite na radu.

"Raditi u tvrtki ROCKWOOL je privilegija. Ovdje ne samo da se cijeni naš rad, već se i brine o našoj dobrobiti i sigurnosti na radu. U tvornici se osjećamo kao dio obitelji koja zajedno radi na postizanju dobrih rezultata. Ponosan sam što kao kolektiv postižemo izvrsne rezultate iz godine u godinu, jer znam koliko odricanja i osobnog ulaganja to iziskuje. Moja obitelj mi je najvažnija, ali ROCKWOOL smatram drugom obitelji”, Davor Golub, voditelj linije za laminiranje. (iPress)