Spektakl za uši i oči doživjeli su u petak, 12. srpnja 2024. godine, Vodnjanci i svi koji su se zatekli u Vodnjanu. U sklopu Festivala Sete Sóis Sete Luas, koji se u Vodnjanu održava drugu godinu, direktor festivala Marco Abbondanza na Placu je doveo i predstavio vrhunske glazbenike okupljene u Edu Miranda Trio te u Med Luso 7Sois Bandu sastavljenom od odličnih muzičara i plesača zapadnog Mediterana. Brazila i Martinika.

Festivala Sete Sóis Sete Luas manifestacija je kroz koju se razmjenjuje glazba i umjetničko stvaralaštvo, a odvija se diljem Mediterana i zemalja portugalskog govornog područja. Ove godine održava se u 12 država i 30 gradova, a dio te velike međunarodne obitelji su Vodnjan, Rovinj i Umag, ali i Piran u našem susjedstvu.

Mandolinist Edu Miranda sa svojim triom, kao jedan od najcjenjenijih suvremenih brazilskih glazbenika, pred publikom na Placi izveo je niz numera i klasičnih melodija južnoameričkog podneblja odsviranih na virtuozan, ali i zabavan način. Uz bubnjara Gustava Gonçalvesa, Mirandi virtuoznošću i duhovitošću nastupa parira brazilski gitarski genij Tuniko Goulart.

Zanimljivo je da je Goulart svjetsku slavu stekao svirajući i snimajući s pop ikonom Madonnom!

Međunarodni projekt Med Luso 7Sois Band publici je predstavio nešto sasvim drugačije, ali i opet sve u veselom tonu i vrućem ritmu. Sastav predvodi vokalistica Paola Bivona (Italija), a čine ga Tomás Pimentel i Quiné (Portugal), Hervé Celcal (Martinik), El Topo (Španjolska) i Jair Dantas (Brazil). Izvode pjesme svih krajeva Mediterana, Brazila i Kariba, nabijene sentimentom i emocijama, dok trbušna plesačica Nazareth (Španjolska), na egzotičnoj glazbenoj kulisi gradi vizualni spektak kojeg nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Grupi Med Luso 7Sois bio je ovo posljednji nastup u Hrvatskoj. Dogodine u Vodnjanu u sklopu Festivala očekuju se i novi egzotični ritmovi te još velikih svjetskih glazbenih imena. (iPress)